Siamack Sabhrkany

Praktijkhoudende Huisarts & Postdoc onderzoeker Universiteit van Maastricht

Expertise: ontwikkeling nieuwe diagnostische technieken

Siamack’s publicatielijst

Siamack is huisarts en tevens moleculair bioloog van achtergrond. Na zijn promotieonderzoek naar bloedplaatjes en kanker, combineert hij sinds 2016 huisartsgeneeskunde met onderzoek. Siamack is praktijkhouder in Maastricht en werkt daarnaast aan een bloedtest voor vroegtijdige kankerdiagnose. Daarnaast was hij district voorzitter van KNMG Limburg en lid van de regionale huisartsenorganisatie.

Bij iDx zet hij zich in om het huisartsenvak te innoveren waardoor patienten veel efficienter geholpen kunnen worden terwijl risico’s op medische fouten geminimalisseerd worden. Hij visualiseert een toekomst waarin diagnostiek en consultatie hand in hand gaan, ondersteund door directe metingen en geïmplementeerde biosensoren. Door “outside the box” te denken hoopt hij bij te kunnen dragen aan de zorg van morgen.

Of Siamack ook nog wat buiten de geneeskunde gedaan heeft? Voordat hij arts werd, heeft hij twee succesvolle bedrijven opgericht, waaronder een hoverniersbedrijf en een groothandel in printer cartriges. In zijn vrije tijd is hij fervent mountainbike en culinair liefhebber.